Aktualno

29.11.2020

Lincomplex Lek

Lincomplexa Lek 28x 20% ugodneje. Akcija bo potekala od 9.11. do 29.11.2020

Lincomplex je prehransko dopolnilo z inovativno formulo mlečnokislinskih bakterij, skrbno izbranih vitaminov iz skupine B (tiamin, riboflavin in vitamin B6) ter mineralom cinkom.
Lincomplex poleg mlečnokislinskih bakterij Lactobacillus rhamnosus GG vsebuje tudi skrbno izbrane vitamine: vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid) in mineral cink, ki imajo koristne vplive na zdravje.*

Mineral cink in vitamini B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B6 so pomembni za dobro počutje in delovanje našega telesa. Njihova količina se v našem telesu lahko zmanjša, če imamo pomanjkljivo prehrano, smo preobremenjeni ali če pride do velikih izgub teh mikrohranil zaradi drugih vzrokov.
Vlogo pri ohranjanju zdravih črevesnih sluznic ima vitamin B2 (riboflavin). Vitamina B2 (riboflavin) in B6 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zato lahko njegovo pomanjkanje v telesu vpliva na imunsko odpornost. Znan je tudi kot učinkovit antioksidant, kar pomeni, da je vključen v proces zaščite celic pred oksidativnim stresom.